Üdvözli a Vasedény!

SONY

Márkák - SONY

SONY, a világ egyik legismertebb márkaneve, mindig is fejlesztéseivel és minőségével hívta fel magára a figyelmet. Az 1946-ban, Tokióban alapított Sonyt két férfi hozta létre. Masaru Ibuka mérnök és Akio Morita fizikus. Az elektromos berendezéseket javító vállalat a javítás mellett saját terméket is próbált építeni.

A SONY termékei általában piacvezetők és ebből következően árvezetők, nem úgy mint az elemek, melyek a piacvezető árucikkekhez képest 10-30%-kal kedvezőbbek. A Sony termékek minőségükről és újszerű formatervezésükről híresek, akár otthon, akár úton, akár a munkában használja azokat. Az első galvánelemet 1799-ben az olasz Alessandro Volta készítette el cink ezüst golyó, sós vízbe áztatott papír egyvelegéből.

A Sony Corporation tokiói székhelyű multinacionális vállalat, a világ egyik legnagyobb elektronikai, informatikai és szórakoztatóipari cége. A világ legnagyobb médiakonglomerátumaként tartják számon, éves bevétele a 2010. március 31-én véget érő pénzügyi évben elérte a 77,2 milliárd dollárt.

A Sonyt 1946-ban, Tokióban alapította két férfi. Masaru Ibuka mérnök és Akio Morita fizikus 190 000 jent fektetett be egy elektromos berendezéseket javító vállalat elindítására 20 alkalmazottal; a javítás mellett saját termékeket is próbáltak építeni. A sikertörténet 1954-ben indult útjára, amikor a Tokyo Tsushin Kogyo K.K., vagy Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, ahogy a vállalatot hívták, engedélyt kapott tranzisztorok gyártására. A tranzisztort Amerikában találták fel, de rádiókban akkor még nem alkalmazták, azok elektroncsöves készülékek voltak. 1954 májusában a Sony piacra dobta Japán első tranzisztorát, a következő évben pedig az első teljesen tranzisztoros rádiót.

Attól kezdve kevés vállalatnak sikerült beállítania a Sony feltalálás és újítás terén elért pályacsúcsát.