Üdvözli a Vasedény!

Hazai Pálinka

Márkák - Hazai Pálinka

A pálinka kifőzése nem nagy boszorkányság. Mindössze néhány dologra kell odafigyelni, és bárki főzhet akár díjnyertes pálinkát is otthon. Ebben segít Önnek a Hazai Pálinka, mely egy pálinkafőzőket forgalmazó cég Magyarországi telephellyel. A cég termékei kiváló, ellenőrzött minőségűek, melyekkel öröm, élmény a pálinka főzése. 

A házi pálinkafőzés kezdeteikor, illetve a megfelelő berendezések és kellékek kiválasztásánál talán a leggyakoribb kérdés: Mire kell figyelni a pálinkafőző üst kiválasztásakor? Bármennyire is bonyolult némelyik pálinkafőző berendezés, mind ugyanazon az egyszerű elven működik. A lepárlóedényben a lepárlandó anyagot (cefrét/bort) hevítik. A hőmérséklet függvényében a párában a különböző forráspontú összetevők különböző arányokban lesznek jelen. A gőz felfelé száll, és a készülék lepárlócsövén keresztül a hűtő részben lecsapódik.

A lepárlás lényege, hogy a különböző forráspontokat kihasználva az egyes összetevőket szétválasszuk. Így például pálinkafőzésnél a cefrében található 100-nál is többféle alapanyagból kiválasszuk az etil-alkoholt és az aromaanyagokat.

Mivel ezek az összetevők egymással vegyülnek, keverednek, és az üst különböző pontjain a hőmérsékletek is eltérőek, ezért a szétválasztás sohasem lesz tökéletes – bár erre kell törekednünk. Ehhez a gondos pálinkafőző mesteren kívül megfelelő pálinkafőző készülékre is szükség van.

A hagyomány tiszta Íze!

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása

1 - 16 termék, Összesen:25

Oldal:
  1. 1
  2. 2

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása

1 - 16 termék, Összesen:25

Oldal:
  1. 1
  2. 2