Üdvözli a Vasedény!

Pataki kerámia

Márkák - Pataki kerámia

2011-ben ünnepli fennállását a 85 éves múltra visszatekintő Pataki Kerámia. A 2009-ben  Magyar Kézműves Remek elismerést kiérdemlő sárospataki manufaktúrából éves szinten 60 000 darab kerámiaedény kerül a háztartásokba. Céljuk, hogy esztétikus, változatos edényeket készítsenek főzéshez és tálaláshoz. Ehhez újabb és újabb formákat, díszítéseket, illetve hagyományos kézművestechnikákat használnak.

A Pataki Kerámia Manufaktúra gyára Magyarországon, Sárospatakon működik. Ahogyan azt a település elnevezése - sáros és patak - is jól mutatja, a város és környéke ősidők óta egyik legjelentősebb fazekas központja. Az 1926-ban alapított és napjainkban is ugyanott működő manufaktúra termékei már a 19 század elején jelentős nemzetközi sikereket könyvelhettek el. Kerámia használati eszközei megtalálhatók voltak Európa nagyvárosainak üzleteiben. Az alapítás óta ugyan eltelt közel száz év, de a Pataki Kerámia Manufaktura napjainkban is a magas minőségű és esztétikai értékű kézműves termékek születésének helyszíne. A Pataki Kerámia Manufaktúrában minden egyes terméket megközelítőleg 120 alkalommal vesznek kézbe az azt készítő mesterek. Minden egyes munkafolyamat megköveteli az emberi kézműves tudást. Azt a tudást ami generációk óta apáról fiúra szállva öröklődik tovább. Azt a tudást aminek jól látható jeleit minden egyes Pataki 1926 termék magán hordoz. Azt a tudást aminek köszönhetően minden egyes Pataki 1926 termék egyedi és megismételhetetlen lesz.

A Pataki Kerámia Manufaktúra hisz abban, hogy az igényesen tervezett konyhai eszközök használhatóságuk mellett szépséget visznek a hétköznapok világába, formaviláguk többletjelentésével értékessé teszik környezetünket. A Manufaktúrával együttműködő dizájnerek, formatervezők minden érzékükkel figyelik és a forma nyelvére fordítják a társadalomban, és az egyes emberekben lejátszódó változásokat, igényeket, gondolatokat.

Nem található termék a megadott feltételekkel.