Üdvözli a Vasedény!

Perfect Home Pálinkafőző 50 literes réz inox 48040

Perfect Home Pálinkafőző 50 literes réz inox 48040

Kattintson a képre a galéria megnyitásához

További képek

Perfect Home Pálinkafőző 50 literes réz inox 48040
189 900 Ft

Elérhetőség: Raktáron!

Termékszám: 48040

Perfect Home

Megnézem az összes Perfect Home terméket

- Anyaga: rozsdamentes acél (18/10 üst ) vastagított szendvicstalp, réz (kupola,összekötőcső,spirál), műanyag (szelep), szilikon (tömítések)
- Lepárló üst méretei: 
- űrtartalma: 50 liter
- átmérője: 43 cm
- magassága: 42 cm
- magassága kupolával együtt: 59 cm
- teljes magassága: 80 cm (rézcsővel együtt)
- szélessége fülekkel együtt: 51 cm
- Hűtőedény méretei: 
- űrtartalma: 25 liter
- átmérője: 32,5 cm
- szélessége: 43 cm
- magassága: 27,5 cm
- A pálinkafőző teljes szélessége összeszerelve: 83 cm
- Doboz mérete: 80*52*46 cm
- Bruttó súlya: 10,7 kg
- Netto súlya: 9,8 kg
- Használható: gáz-, elektromos-, kerámialapos  tűzhelyen egyaránt
- Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel mossa el. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát.


Használat előtt ismerje meg az otthoni pálinkafőzésre vonatkozó jogszabályi feltételeket!

Leírás

Perfect Home Pálinkafőző 50 literes réz inox 48040

Vastagított szendvicstalp a tökéletes hő elosztásért
Vörösréz kupola és hűtőrendszer
Lepárló üst űrtartalma: 50 liter
Hűtőedény űrtartalma: 25 liter

A Perfect Home háztartási pálinkafőző berendezéssel Önnek lehetősége nyílik, hogy akár saját otthonában állítson elő pálinkát,
vagy bármilyen más alkoholtartalmú párlatot. Használható gáztűzhelyen, kerámialapos- vagy villanytűzhelyen, valamint indukciós főzőlapon

 

Pálinka készítés lépésről-lépésre:

 

Első lépés. gyümölcs, gabonaféleség, gyökerek beszerzése.

Alkoholkinyerésre tulajdonképpen minden cukor- és keményítőtartalmű gyümölcs, gyökér, gabonaféleség és valamennyi alkoholtartalmú folyadék felhasználható. A

cukortartamtól függ, hogy mennyi alkohol nyerhető belőle, de a minősége a gyümölcs érettségi fokának függvénye. Ezért fontos, hogy a gyümölcs magas

cukortartalmú, aromás, egészséges és érett legyen.

 

Második lépésként következik a párlatkészítés, vagyis a cefrézés

 

Válogatás: a gyümölcsöket átválogatni és eltávolítani a káros, vagy felesleges részeket, mint pl.: szár, föld, levél, ág, romlásnak indult gyümölcs.

Mosás: az alapanyagot megmosni.

Aprítás: gyümölcsszövet szétroncsolása és a magok eltávolítása nélkülözhetetlen feltétel az egészséges erjedéshez.

Élesztő: az élesztővel való beoltás célja az erjedés felgyorsítása és az összes cukor kierjesztése, valamint az íz és aroma képzése.

Savazás: olyan pH környezetet alakít ki, amely megfelelő az élesztő és enzimek számára, de a káros mikroorganizmusok részére hátrányos.

Pektinbontás: A pektin a növények sejtfalában található, a sejtek egymáshoz kötését, tapadásást biztosítja.Néhány gyümölcs sok pektint tartalmaz (birs, alma, körte, szilva), ezért nehezen eresztenek levet és nehezíti az élesztőgomnbák működését ha levük viszkózus marad. A pektin elbontásával jobb erjedést biztosítunk, erre vízben oldódó enzimeket használnak.

Cukrozás: amennyiben fogyasztásra alkalmas, megfelelően érett gyümölcsöt használunk, akkor nem kell cukrot hozzáadni, hiszen a cukor aromacsökkentő.

Harmadik lépés az erjedés.

Az erjedést megfelelő méretű műanyaghordóban végzik. Minden erjedési folyamatnak három szakasza van: elő-, fő- és utóerjedés.

Előerjedésnél megindul a az élesztők szaporodása és a szén-dioxid termelés. Főerjedésnél intenzívebb az élesztők szaporodása és  a gáztermelődés, ami az

előerjedésnél tapasztaltakkal szemben már buborék formájában távozik és mozgatja a cefrét. Ez 2-3 napig tart, ami közben a cefre felmelegszik. Az utóerjedésnél

lassul az élesztők működése, csökken a gázfejlődés és hűl a cefre. Amikor a cukor teljesen elfogy, megszűnik a szén-dioxid termelés és az erjedés befejeződik.

Negyedik lépés a lepárlás.

A lepárlás két folyamatból áll. Először előgözölögtetjük a cefrét, majd a gőzök cseppfolyósítása következik. Mindezt mégegyszer megismételjük. A párlási idő az üst

méretétől függően lehet kettő, de akár négy óra is.

Ötödik lépésként a pálinka tárolása és érlelése következik.

Megváltoztatjuk a pálinka szeszfokát, ugyanis a finomításkor nyert pálinka szeszfoka általában túl magas (55-65 fok), a fogyasztási szeszfok pedig ennél alacsonyabb

(45-52 fok). ezért hígitjuk. Hígitásra tiszta, ionmentes, lágy vagy lágyított vizet használunk. A vizet öntjük a pálinkához. A víz azonos hőmérsékletű legyen a pálinkával.

Ezután a pálinkát pihentetni kell. Sötét helyiségben, szobahőmérsékleten, néhány hónapig (ez változó, lehet 1-3, vagy ennél több) üvegballonban kell tárolni, úgy, hogy

az edényt csak 75%-ig töltjük meg és lazán zárjuk le, hogy kapjon levegőt.

A pálinka érlelése fahordóban is megoldható, ilyenkor harmónikus virágillat, kellemes fűszeres háttér alakul ki, édeskés gyümölcsösséggel, hiszen a fahordóban

párolt pálinka sokféle kémiai és fizikai változáson megy keresztül a faanyag miatt.

Különleges pálinkák:

Vadgyümölcs pálinka:

A vadalma, a vadcseresznye, és a vadkörte kedvelt alapanyag pálinka főzésére. Nagy hagyománya van az Őrségben a vadalma pálinkának, Hegyközben, Abaújban és Zemplénben a vadcseresznye pálinkának, valamint leginkább Erdélyben és az Északi-középhegységre jellemző, hogy vadkörtéből főzzenek pálinkát.
A bodza fekete/lilás terméséből készítik a bodzapálinkát. A Közép-hegységben és az Alföldön egyaránt előfordul az édes ízű pálinka készítése. A bodza bogyót kézzel szedik, vödörben, kosárban, hordóban élesztő segítségével erjesztik.
A boróka, vagyis a gyalogfenyő toboza adja az alapanyagot a borókapálinkához. Nyugaton a gin típusú italok ízesítésére szolgál.
A csipkebogyó gyakori adalékanyag más pálinkához, de különálló párlatként is elkészítik. A csipkebogyó piros, húsos, érett termését használják fel pálinkafőzéshez.
Főképp az Északi-középhegységből maradt fent utalás a kökénnyel ízesített pálinkákról. Az erdőszéleken és bozótokban gyakori növényből bort és pálinkát egyaránt készítettek.
Kárpát-medencében jelentős somültetvények voltak, melynek piros terméséből készítenek pálinkát. A sompálinkát inkább csak néprajzi adatok említik, leginkább az Északi-középhegységből.
A mai napig különleges, ritkaságnak számító párlatok a vadgyümölcsből készült pálinkák, melyet szívesen fogyasztanak mind hazai, mind pedig külföldi pálinkakedvelők.

 

Fokhagymás pálinka: készítéséről főképp népi utalásokban, versekben olvashatunk. Leginkább gyógyításra, influenza ellen és járványok megelőzésére szolgáló ital lehetett.

Diópálinka:

 Hozzávalók:
- 5 db zöld dió
- 3 kanál méz
- 1 liter törkölypálinka
- 10 db szegfűszeg

 Elkészítése: A hozzávalókat egy üvegbe tesszük és ráöntjük a törkölypálinkát. Lezárva egy hónapig napos helyen érleljük. Ezt követően leszűrjük és palackba töltjük.

Használat előtt ismerje meg az otthoni pálinkafőzésre vonatkozó jogszabályi feltételeket!

 

 

 

További információk
Szín Inox
Szavatosság/Jótállás Elolvasom
Termék címkék

Mások ezekkel a címkékkel látták el ezt a terméket:

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Talán a következő termékek is érdekelhetik: