Üdvözli a Vasedény!

Perfect Home Pálinkafőző készlet 17 literes 48026

Perfect Home Pálinkafőző készlet 17 literes 48026

Kattintson a képre a galéria megnyitásához

További képek

Perfect Home Pálinkafőző készlet 17 literes 48026
74 990 Ft

Elérhetőség: Raktáron!

Termékszám: 48026

Perfect Home

Megnézem az összes Perfect Home terméket

- Anyaga: rozsdamentes acél, réz, műanyag
- Lepárló üst méretei: 
- űrtartalma: 17 liter
- átmérője: 24 cm
- magassága: 30 cm
- magassága kupolával együtt: 38 cm
- teljes magassága: 57 cm (rézcsővel együtt)
- szélessége fülekkel együtt: 37 cm
- Hűtőedény méretei: 
- űrtartalma: 25 liter
- átmérője: 32,5 cm
- szélessége: 41,5 cm
- magassága: 28 cm
- A pálinkafőző teljes szélessége összeszerelve: 81,5 cm
- Doboz mérete: 64*37*37 cm
- Bruttó súlya: 7,6 kg
- Nettó súlya: 7,4 kg
- Használható: gáz-, elektromos-, kerámialapos-, és indukciós tűzhelyen egyaránt
- Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel mossa el. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát.


Használat előtt ismerje meg az otthoni pálinkafőzésre vonatkozó jogszabályi feltételeket!


 

Leírás

 

Perfect Home pálinkafőző 17 literes

Háztartási pálinka lepárló berendezés,amely használható gáz,elektromos,kerámialapos és indukciós főzőlapon egyaránt.A Perfect Home háztartási pálinkafőző berendezéssel Önnek lehetősége nyílik, hogy akár saját otthonában állítson elő pálinkát,
vagy bármilyen más alkoholtartalmú párlatot. Használható gáztűzhelyen, kerámialapos- vagy villanytűzhelyen, valamint indukciós főzőlapon

 

Pálinka készítés lépésről-lépésre:

 

Első lépés. gyümölcs, gabonaféleség, gyökerek beszerzése.

Alkoholkinyerésre tulajdonképpen minden cukor- és keményítőtartalmű gyümölcs, gyökér, gabonaféleség és valamennyi alkoholtartalmú folyadék felhasználható. A

cukortartamtól függ, hogy mennyi alkohol nyerhető belőle, de a minősége a gyümölcs érettségi fokának függvénye. Ezért fontos, hogy a gyümölcs magas

cukortartalmú, aromás, egészséges és érett legyen.

 

Második lépésként következik a párlatkészítés, vagyis a cefrézés

 

Válogatás: a gyümölcsöket átválogatni és eltávolítani a káros, vagy felesleges részeket, mint pl.: szár, föld, levél, ág, romlásnak indult gyümölcs.

Mosás: az alapanyagot megmosni.

Aprítás: gyümölcsszövet szétroncsolása és a magok eltávolítása nélkülözhetetlen feltétel az egészséges erjedéshez.

Élesztő: az élesztővel való beoltás célja az erjedés felgyorsítása és az összes cukor kierjesztése, valamint az íz és aroma képzése.

Savazás: olyan pH környezetet alakít ki, amely megfelelő az élesztő és enzimek számára, de a káros mikroorganizmusok részére hátrányos.

Pektinbontás: A pektin a növények sejtfalában található, a sejtek egymáshoz kötését, tapadásást biztosítja.Néhány gyümölcs sok pektint tartalmaz (birs, alma, körte, szilva), ezért nehezen eresztenek levet és nehezíti az élesztőgomnbák működését ha levük viszkózus marad. A pektin elbontásával jobb erjedést biztosítunk, erre vízben oldódó enzimeket használnak.

Cukrozás: amennyiben fogyasztásra alkalmas, megfelelően érett gyümölcsöt használunk, akkor nem kell cukrot hozzáadni, hiszen a cukor aromacsökkentő.

Harmadik lépés az erjedés.

Az erjedést megfelelő méretű műanyaghordóban végzik. Minden erjedési folyamatnak három szakasza van: elő-, fő- és utóerjedés.

Előerjedésnél megindul a az élesztők szaporodása és a szén-dioxid termelés. Főerjedésnél intenzívebb az élesztők szaporodása és  a gáztermelődés, ami az

előerjedésnél tapasztaltakkal szemben már buborék formájában távozik és mozgatja a cefrét. Ez 2-3 napig tart, ami közben a cefre felmelegszik. Az utóerjedésnél

lassul az élesztők működése, csökken a gázfejlődés és hűl a cefre. Amikor a cukor teljesen elfogy, megszűnik a szén-dioxid termelés és az erjedés befejeződik.

Negyedik lépés a lepárlás.

A lepárlás két folyamatból áll. Először előgözölögtetjük a cefrét, majd a gőzök cseppfolyósítása következik. Mindezt mégegyszer megismételjük. A párlási idő az üst

méretétől függően lehet kettő, de akár négy óra is.

Ötödik lépésként a pálinka tárolása és érlelése következik.

Megváltoztatjuk a pálinka szeszfokát, ugyanis a finomításkor nyert pálinka szeszfoka általában túl magas (55-65 fok), a fogyasztási szeszfok pedig ennél alacsonyabb

(45-52 fok). ezért hígitjuk. Hígitásra tiszta, ionmentes, lágy vagy lágyított vizet használunk. A vizet öntjük a pálinkához. A víz azonos hőmérsékletű legyen a pálinkával.

Ezután a pálinkát pihentetni kell. Sötét helyiségben, szobahőmérsékleten, néhány hónapig (ez változó, lehet 1-3, vagy ennél több) üvegballonban kell tárolni, úgy, hogy

az edényt csak 75%-ig töltjük meg és lazán zárjuk le, hogy kapjon levegőt.

A pálinka érlelése fahordóban is megoldható, ilyenkor harmónikus virágillat, kellemes fűszeres háttér alakul ki, édeskés gyümölcsösséggel, hiszen a fahordóban

párolt pálinka sokféle kémiai és fizikai változáson megy keresztül a faanyag miatt.

Különleges pálinkák:

Vadgyümölcs pálinka:

A vadalma, a vadcseresznye, és a vadkörte kedvelt alapanyag pálinka főzésére. Nagy hagyománya van az Őrségben a vadalma pálinkának, Hegyközben, Abaújban és Zemplénben a vadcseresznye pálinkának, valamint leginkább Erdélyben és az Északi-középhegységre jellemző, hogy vadkörtéből főzzenek pálinkát.
A bodza fekete/lilás terméséből készítik a bodzapálinkát. A Közép-hegységben és az Alföldön egyaránt előfordul az édes ízű pálinka készítése. A bodza bogyót kézzel szedik, vödörben, kosárban, hordóban élesztő segítségével erjesztik.
A boróka, vagyis a gyalogfenyő toboza adja az alapanyagot a borókapálinkához. Nyugaton a gin típusú italok ízesítésére szolgál.
A csipkebogyó gyakori adalékanyag más pálinkához, de különálló párlatként is elkészítik. A csipkebogyó piros, húsos, érett termését használják fel pálinkafőzéshez.
Főképp az Északi-középhegységből maradt fent utalás a kökénnyel ízesített pálinkákról. Az erdőszéleken és bozótokban gyakori növényből bort és pálinkát egyaránt készítettek.
Kárpát-medencében jelentős somültetvények voltak, melynek piros terméséből készítenek pálinkát. A sompálinkát inkább csak néprajzi adatok említik, leginkább az Északi-középhegységből.
A mai napig különleges, ritkaságnak számító párlatok a vadgyümölcsből készült pálinkák, melyet szívesen fogyasztanak mind hazai, mind pedig külföldi pálinkakedvelők.

 

Fokhagymás pálinka: készítéséről főképp népi utalásokban, versekben olvashatunk. Leginkább gyógyításra, influenza ellen és járványok megelőzésére szolgáló ital lehetett.

Diópálinka:

 Hozzávalók:
- 5 db zöld dió
- 3 kanál méz
- 1 liter törkölypálinka
- 10 db szegfűszeg

 Elkészítése: A hozzávalókat egy üvegbe tesszük és ráöntjük a törkölypálinkát. Lezárva egy hónapig napos helyen érleljük. Ezt követően leszűrjük és palackba töltjük.

Ajándéknak is kitűnő!

Használat előtt ismerje meg az otthoni pálinkafőzésre vonatkozó jogszabályi feltételeket!

 

További információk
Szín Inox
Szavatosság/Jótállás Elolvasom
Termék címkék

Mások ezekkel a címkékkel látták el ezt a terméket:

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Talán a következő termékek is érdekelhetik: